top of page

Vesala-konserttikiertue 2017

Paula Vesala esiintyi konserttikiertueellaan Oulun Madetojan salilla 15.10.2017.

Esitys alkoi klo 19 ja kesti 2,5 tuntia väliajan kanssa.

Ilma ulkona tuona iltana oli kylmä ja sadetta tihkui jonkin verran. Autolla ajaessa sinne oli kauhea ruuhka ja valot lyhyet, missä ehkä kolme autoa pääsi aina kerrallaan Leevi Madetojan tielle kohti salia.

Madetojan salin aulassa oli hälinää. Paljon porukkaa, josta suurin osa oli aikuisia naisia. En bongannut sieltä paljoakaan ikäisiäni nuoria.

Konsertti oli siis myyty loppuun aika nopeasti. Olin hyvissä ajoin ja ostamassa lippuja jo ensimmäisinä myyntipäivinä muistaakseni.

Konsertissa oli kuvauskielto, joka oli mielestäni aika ikävää. Koko esityksen ajan katsomon sivukäytävillä oli henkilökuntaa vahtaamassa mahdollisesti näkyviä puhelimia. Kyllähän niitä kuvia ottavia näin pariin kertaan, mutta itse en uskaltanut ottaa sitä riskiä. Nauhoitin yhtä kappaletta kyllä, haha..

Aplodeja raikui heti alusta alkaen, kun soittajat ja viimeisenä Paula astelivat lavalle.

Lavan taustalle oli aseteltu kankaita. Jotain tolppia valoineen ja yksi suuri kolmio ylösalaisin korkealla, jonka takana oli myös valoja. Valoefektit olivat kauniita koko esityksen ajan.

Värimaailma vaihteli harmaasta, sinisen sävyistä, violetista, punaisesta keltaiseen. Animaatioina oli pilvien nopeaa liikettä, liplattavaa vettä sekä lumisadetta.

Paula soitti itse kitaraa ja jonkinlaisia kosketinsoittomia. Ne lisäsivät mielestäni kiehtovaa vaihtelua ja erikoisia soundeja

esitykseen.

Yhtyeen jäsenet näyttivät nauttivan toisistaan, sillä kaikkien kasvoilla paistoivat voimakkaat hymyt ja he läheistyivät kitaroineen vähä välillä yhteen. Paula nauratti yleisöä höpöttämällä omiaan.

Hänestä näki sen, että rakastaa tekemäänsä.

Vesala-yhtye soitti kaikki debyyttialbuminsa kappaleet, uusimman Muitakin ihmisii, muiden artistien kappaleita joissa Vesala feattaa sekä lisäksi pari julkaisematonta biisiä.

Yhtye soitti myös muutaman jonkin "vanhan tanssibiisin", äitini sanoneen, kun ihmettelin tunnistamattomia kappaleita.

Yleisö lauloi ja taputti mukana joka kappaleen soidessa aina jossain vaiheessa, varsinkin kappaleiden Älä droppaa mun tunnelmaa, Tequila ja Tytöt eivät soita kitaraa aikana. Yleisö oli täysillä mukana.

Minä hymyilin vahvasti kädet supussa.

Paulalla on aivan mahtava ja kaunis ääni. Soinnut kulkivat pehmeinä korvien kautta sisään ja näin muuttuivat hymyksi ja biitin mukaiseksi nautinnolliseksi hytkymiseksi.

Omia suosikkikappaleitani ovat ja livenä varsinkin olivat Rakkaus ja maailmanloppu, Ei pystyny hengittää, Takkipinon suojassa, Muitakin ihmisii, sekä Hombre feat. JVG.

Yllätys yllätys, herkistyin muutamaan kertaan. Musiikki iskee minuun voimakkaasti.

Väliajan aikana kävin nauttimassa 3€.n teen ja parin euron munkin.

Ihailin merch-tavaraa, joka oli kyllä tyyriin hintaista. Yhden mustan t-paidan olisin halunnut, mutta olin myöhässä, kaikki koot olivat jo menneet.

Äitini silti osti meille kauniin lasimukin.

Väliajalla Paula oli vaihtanut asuaan mustavalkoisesta asusta kimaltelevan harmaaseen.

Tunnelma oli edelleen mahtava ja se vain parani loppua kohden.

Kokemus oli ihana,

muistiini jäävä.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page